0. Nehring Edward. Ogórki, pomidory i warzywa pokrewne: arbuzy, dynie, melony i inne. Wydanie II przerobione i uzupełnione. Z licznemi rycinami w tekście. Warszawa 1934
Nehring Edward. Ogórki, pomidory i warzywa pokrewne: arbuzy, dynie, melony i inne. Wydanie II przerobione i uzupełnione. Z licznemi rycinami w tekście. Warszawa 1934, Wydawnictwo Towarzystwa Oświaty Rolniczej, Księgarnia Rolnicza, s. 95, [1], 23,0 cm, opr. wyd. brosz. 40,-
Pozycja z serii „Encyklopedia Gospodarstwa Wiejskiego” (nr 83-84), pióra Edwarda Nehringa (1892-1951), inżyniera leśnika, dyplomowanego ogrodnika oraz prawnika (poza tym zajmował się popularyzowaniem łyżwiarstwa szybkiego oraz był pionierem polskiego kaktusiarstwa). Zawiera m.in. wskazówki co do uprawy, zbiorów i sposobów wykorzystania ogórków, dyni, melonów, arbuzów, pomidorów, karczochów oraz jajka krzewistego (czyli bakłażana), jajka ozdobnego i zakośnika. Na końcu kalendarzyk robót. Przedarcia i zabrudzenia oprawy, papier pożółkły.
Ilośc odsłon: 584