-

- Aukcje
0.
Mering Andrzej. Podręcznik przerobu owoców i warzyw. Przy współudziale prof. W. Iwanowskiego. Z 121 rycinami w tekście. Warszawa i in. [ok. 1923].
«
»
Powrót
Mering Andrzej. Podręcznik przerobu owoców i warzyw. Przy współudziale prof. W. Iwanowskiego. Z 121 rycinami w tekście. Warszawa i in. [ok. 1923]. Nakład Gebethnra i Wolffa, s. [4], III, 314, VI, ilustr. w tekście, 23 cm, opr. z epoki pł.
Pierwszy fachowy i pełny podręcznik napisany na podstawie 20-letniej praktyki autora. Wiele cennych wskazówek o metodach suszenia, kandyzowania owoców, konserwowania owoców i warzyw, kiszenia warzyw. Duża część pracy poświęcona przerobowi poszczególnych owoców (ułożonych alfabetycznie - od agrestu do wiśni) i warzyw (od brukwi do ziemniaków). Przybrudzenia płótna opr., poza tym stan dobry.
Ilośc odsłon: 882